pátek, 22. září 2023 

Září běželo dál dost splašeným tempem, jak se dalo čekat. Odehráli jsme čtyři koncerty s VTM včetně zajímavé aktivistické akce „Riot over River“, ještě tři tenhle měsíc zbývají – Sedmička v Praze, Chodov u Karlových Varů a den potom tyvole Žilina na otočku. Riot over River byla mimořádná přehlídka divných lidí. Od old-school pankáčů, přes mladé old-school pankáče, kteří se narodili mnohem později ale přesto drží tu estetiku roku 1983, po všelijak tetované, propíchané a genderově nejednoznačné hipstery moderní. Zajímavé, i když asi ne překvapivé, je že k obvyklému „fuck the system“ se přidala ta témata moderní, třeba „fuck the cis“, a že tam opravdu byly stánky socialistické internacionály a mezinárodního komunistického svazu. Před námi hrála zajímavá crustová kapela Marne, se zpívající basistkou. Na crustu je mi něco blízkého, asi to vypjaté sdělení v tom všeobecném čurbesu, crustové kapely byly taky původní inspirace pro Alaverdi.  

Byli jsme na prvním výjezdu s týmem, abychom se trochu poveselili jako lidi, než spolu budeme už zase jen řešit jen hojnou práci. Bylo to hezké, je to skupina fajn osob a měli jsme zatím obecně šťastnou ruku při výběrech. Po deseti letech této práce naznávám, že jsem se přecejen možná i něco naučil a nejenže to víceméně funguje (což si moc za osobní zásluhu neberu), ale lidé že se na mě obracejí s dotazy které mi přijdou jednoznačné, ale jim ne. Z čehož potažmo odvozuji že jsem zřejmě v té oblasti za tu dobu osmózou dosáhl určité expertízy. Ono se to rychle může změnit, samozřejmě, žonglujeme toho teď hodně. Kdo by to byl každopádně na začátku řekl že tu pořád ještě budu. Já určitě ne. 

Půjčili jsme chalupu Aleliině kolegyni a potom taky Olze s rodinou. Jsme rádi když to je k dobrému i jiným lidem, když už tam nemůžeme být sami. Ale jabka a švestky stejně letos moc nejsou, čímž odpadá velká část zářiových prací, páč mulčovat se dá klidně pozdějc. Laime nastoupila do první třídy a vede si svědomitě. U Žilvinase v jeho věku je asi už hlavní cíl aby ho něco zajímalo a aby příliš nezklackovatěl a z toho telecího období pokud možno časem vyletěl jako motýl z kukly. Nemaje předchozí zkušenost s jedenáctiletými potomky, děláme jak umíme. Užívám si, že se pořád ještě občas přitulíme. Babulka oslavila devadesát osm let. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.