pondělí, 12. června 2023

Byl to fajn víkend po velmi náročných dvou týdnech. Ne úplně odpočinek – vešly se tam dva koncerty s VTM, v kouzelném kempu v Motole v pátek a v Rokycanech v sobotu – ale i tak to jako oddych od práce pomohlo. Kromě toho byli u nás na chalupě Hopovic. 

Kromě toho jsem měl narozeniny, ale to zásadně neprožíváme – mám je skoro každý rok. Čtyřicet čtyři let je už docela důstojný věk, ale pořád mi to přijde stejné jako když mi bylo o patnáct míň. Jsem za to vděčnej a snad to ještě nějakou dobu vydrží. 

Kromě toho jsem plaval v rybníku, odložil izolaci hliněné pece protože jednak hlavní dóm ještě schne a jednak se mi do toho nechtělo, zaléval sazeničky po louce a hrál s dětma fotbal. 

Kromě toho jsem v Praze vítal předsedu Nejvyššího soudu Indie, což je trochu jiná liga než v našich poměrech, ježto hovoří s mandátem jedné miliardy a tří set miliónů občanů. Čekal jsem trojctihodně zasloužilého kmeta, ale je to relativně mladý člověk, který na mě udělal velký dojem tím jak byl normální, svou na první pohled patrnou inteligencí a tím jak dobře a lidsky mluvil. Připomínal mi trochu Sundara Pichaie. Indie, přes všechny problémy, je mi čím dál sympatičtější. Pokud jim patří budoucnost a v dalších dekádách budou přebírat otěže i v naší části světa, jsem s tím v míru. Alespoň si nedovedu představit jiného hráče s podobnou mocí, který by byl podobně benigní. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.