pondělí, 20. března 2023

Ve čtvrtek jsme šli s Alelií na večeři a potom na koncert Hm do Café v lese. Tyhle večery jsou vzácné. Žiju v permanentní lehké únavě a spontánně se do města nevydáme. Jsme zaháčkováni na různá místa, je potřeba to předem naplánovat. Vždycky si říkáme, že bychom s tímhle režimem měli něco dělat, nějak ho narušit. Neboť sice máme pocit, že se nám tam nic dalšího nevejde a měsíce ubíhají jeden za druhým, ale za dvacet let – budeme-li my sami –  budeme vzpomínat jak jsme ještě tehdy mohli a nečinili. Takže z toho máme opět takové to tady a teď. Jenže do mého „tady“ se obvykle tlačí několik různých „teď“ najednou. A když náhodou ne, stejně nevím najednou co bych a neumím energii zacílit na jedno místo. K „tady“ a „teď“ zbývá tedy dořešit „jak“. 

Byl jsem od pátku do soboty na chalupě a věnoval se zemním pracím. Naznal jsem, že jsou to práce velice namáhavé a taky překvapivě pomalé. Při jejich vykonávání začne být člověku jasné, proč jsou ve většině společností kdesi na spodku žebříčku prestiže, případně jsou jimi pověřováni trestanci. Protože tohle nikdo asi opravdu dobrovolně dělat nechce. 

Nakonec jsem toho nestihnul ani půlku a musel jet na koncert VTM do Dejvické nádražky. Ten jsem odehrál, potkal se s Olgou B. a šel domů spát.

V neděli jsme byli na výletu v Lysolajích v pískovcové rokli Houska, podle parádní knihy o pražských ovocných sadech, kterou nedávno vydala skupina nadšenců. Potkali jsme tam Ondřeje Zapletala s dětma, anžto jsme mu náhodou parkovali před domem. Země je na samém prahu jara, začíná to pučet a objevují se tulipány a včeličky. Je to hezký čas plný potenciálu, alespoň pro přírodu. Já naopak za pár dnů jedu do Kapského města, kde tedy asi začíná podzim. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.