středa, 18. listopadu 2020

Dnové plynou. 

Koupili jsme myčku. Je pozoruhodné, že jsme myčce vzdorovali i v Praze až do letošního jara – a teď máme dvě. Ale tady se vyplatí obzvlášť, mýt nádobí každý den v dešťové vodě ohřáté na kamnech je opruz. Přijel ji zapojit Hop a zůstal přes noc. 

Nakoupil jsem další stromy, višně, jabloně, hrušně, jeden ořešák, dřín, mirabelku, zelenou ryngli, švestko-meruňku (ha!). Tím máme na louce a v okolí nasázeno kolem šedesáti stromů a v podstatě je plno. Zasadil jsem je tentokrát opravdu pečlivě, do velkých jam naplněných substrátem a s pevnou oporou – schválně jestli v tom bude rozdíl. 

Byl jsem taky v Landcraftu a koupil dva jejich vermuty – Druid a Nero. Fakt to dělají moc dobře. 

Byli jsme na výletě na skalnatou bývalou sopku Srdov, po rozbahněné cestě a potom po stepním svahu, kde je ve křoví nachytaná vlna pasoucích se ovcí, fouká tam vítr, tráva se ohýbá ve větru a v dálce je vidět hradba Krušných hor.  

Měl jsem hostující přednášky na Masarykově univerzitě v Brně a Palackého v Olomouci, teď moderuju třídenní konferenci v Turecku. Všechno na laptopu tady od českého rybníka. 

Udělali jsme s Alaverdi v podobném distančním módu track pro kompilaci Sananimu, je to pro nás taková dost netypická instrumentální sranda s elektronickýma bicíma. Nazval jsem to Good Times Lurking, jako takový optimistický vzkaz, že i když pro mnoho lidí teď dobré časy nejsou, ony jsou s námi pořád nějak skrytě paralelně přítomné, podle toho jak se na to díváš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.