pátek, 18. září 2020

Uteklo to jako voda. Na chalupu přijeli Vachudovi, udělali jsme spolu z modré ložnice webinář pro univerzitu v Mawlamyine a pak strávili s ženami a dětmi příjemné odpoledne a večer. Přijela Olga s Dominikem a Toníčkem a pak už jsme se zase museli všichni vrátit do Prahy. 

V Praze pokračovaly horké letní dny, vlastně až dodneška, seděli jsme na trávě v parku, pili s Alelií cider a koukali po lidech. Stavil jsem se na chalupě na otočku abych sklidil švestky, větší část z nich odvezl Ondrovi Kopičkovi do Landcraftu k vypálení a zbytek jsme usušili a proměnili v kompoty. 

Žilvinas šel poprvé do Skauta, což jsme dlouho chtěli, a zaplaťpámbu to vypadá zatím jako že jo. To je vůbec zajímavé a možná jsem si to sem už psal – oba s Alelií jsme za svého dospívání měli ze skautů spíš trochu srandu – ty jejich přezdívky a správňáctví a šátky. Až za hluboké dospělosti jsme si všimli, že hodně fajn, spolehlivých, pracovitých a poctivých lidí co potkáváme, jsou bývalí skauti. A tím to Žilvinas měl zpečetěný, páč kde jinde dneska brát tuhle kombinaci hodnot a přírody. V Brawl Stars ani v křesťanské vojenské polepšovně určitě ne.  

Dneska je pořád slunečno, ale ráno už bylo docela důstojné podzimní chladno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.