čtvrtek, 17. října 2019

Dny poměrně sociální. 

O víkendu jsem byl slaměný s dětma na chalupě, na návštěvu přijela Olga s Dominikem a taky dr.Ažanová s malým Danilem a slušným břichem s druhorozeným. 

Cestou zpátky jsme se stavili u Carolyn a Žilvinas šikovnej jeden celkem obstojně mluvil anglicky. 

V pondělí jsem hned ráno v tramvaji potkal Juanitu a dohadovali jsme kurz vaření v Javánce. 

Na Fóru 2000 mě hned zastavil Jakub Klepal a Rodger P. a nasměrovali mě do úplně nečekané schůzky s moldavskou předsedkyní vlády Maiou Sandu. Je to velmi chytrá a zajímavá osoba a pokusíme se být nějak nápomocni. 

Potom byl panel se zástupci českých politických stran (mínus KSČM a SPD) na téma česká rozvojová a transformační pomoc v zahraničí. Díky tomu, že to bylo uzavřené, mluvili všichni dost upřímně a mě samotného příjemně překvapilo, že v podstatě stále existuje konsenzus, že taková podpora je dobrá a důležitá. 

Pak jsem šel na dvě večeře za sebou – jednu naši a jednu Fóra – a pak konečně domů. 

Úterý jsem tak nějak promrhal, ale aspoň večer přivrtal svítidla rodičům. 

Ve středu mě Albertina vytáhla na křest Pipes&Pints, páč měla rodinný volňásek. Viděl jsem je poprvé a je to tedy poněkud takový flašinet pro prostý lid, ale na tom koneckonců není nic špatného – spíš naopak. Vzhledem k tomu, že kuci to mají hodnotově dost správně (bubeník je straight-edge, Vojta dal do smlouvy klauzuli že nebudou hrát nikde s extremistickýma kapelama, dělají benefiční kalendář pro popálené děti atd.), je jejich vliv mezi neintelektuály tím cennější.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.