středa, 26. června 2019

Byl to velice pestrý konec týdne. Byli jsme ve středu na večeři s rodiči u zpožděné příležitosti tátových sedmdesátin a mých čtyřicátin (tyjo, dohromady je nám už sto deset!). Laime ve čtvrtek slehla s horečkou, ale zase se z ní dost rychle dostala, což tak mají ta naše robátka zaplaťpámbu obě. 

V pátek jsme hráli s Alaverdi a Kittchenem na postapo festivalu JunkTown, který za ty čtyři roky od předchozího koncertu velmi vyrostl. Jak to popsal Cristobal, je to trochu takový východní Burning Man, a areál raketové základny Bratronice k tomu dost přispívá. Je to rozhodně zvláštní místo, stejně jako je zvláštní hrát v betonovém silu. Byl to fajn koncert, plný kouře, harmonických zpětných vazeb a basových frekvencí. 

Do postele jsem se dostal někdy po jedné v noci, ráno hned jel do tržnice pro zeleninu a potom na desátou na zkoušku s ILLE. Ta vyšla tak akorát abychom po ní vyrazili na Výstaviště na zvukovku Metronome. I když jsme hráli od tří odpoledne a v obrovské hale Moon stage, publikum bylo dostatečně zaplněné aby to nebylo nepříjemný. Znepříjemňoval to místo toho zvuk, který v tom prostoru asi úplně dobře udělat nejde. Takže se mi stalo co se mi občas v takových situacích stává, to jest že na mě v polovině koncertu přijdou pochybnosti co tam vlastně dělám, potažmo co dělám ve svém životě, které se vyostřují úměrně s tím, jak má člověk pocit, že navíc hraje blbě. Ale to se stává. Šli jsme se najíst do zákulisí a potkali se s Vaškem Havelkou, který říkal, že Liam Gallagher rozhodně dostál své pověsti nesnesitelného pičusa. Pak domů a odtamtud s celou rodinou rovnou na chalupu. Tam jsem se konečně pořádně vyspal a taky jsme s Žilvinasem přeskládali několik metráků parádního palivového dřeva, které nám tam z trochu záhadného popudu přivezl Almela náklaďákem až z Vinohrad. Jsme myslím jediní široko daleko, kdo topí dřevem dovezeným z Vinohrad. Taky jsem zasadil fazole, opravil okap, zabetonoval zpátky houpačku, kterou ze země vytrhnul natažený slackline a tak podobně. 

Včera jsme taky měli fajn barmskou debatu a pak seděli s hosty a s lidmi z Transparency na trávě v parku a hovořili.  

Je strašný horko, možná největší co tady kdy bylo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.