pátek, 14. ledna 2022

VT Marvin pořád ještě nesehnali kytaristu, a tak jsme se dohodli, že budou dál hledat a tu díru na půl roku zaplním já. Nastálo by se mi tam nechtělo, ale takovéhle omezené období mi vyhovuje. Jsou to koneckonců VT Marvin, ze kterých jsem byl poprvé u úplně vytržení v patnácti ve Mlejně, a jejichž desku DSPSN dodneška považuju za zásadní českou nahrávku 90. let. Kuláčův hlas, dobré texty a vražedně sehraná rytmika Marvin/Čedok mě baví už třicet let (což je teda hrůza času, když si to tak uvědomím). Včera jsme měli první zkoušku. Nechtěl jsem si uříznout ostudu, tak jsem se připravoval tak poctivě, až se mi dělá puchýř na ukazováčku, což se mi nestalo snad od osmnácti. Instrumentálně to většinou není vysloveně složité, ale je to strašně rychlý a jsou tam všelijaké stopky, jednorázové vyhrávky třeba jen po druhé sloce a další zrady. Ale dopadlo to se ctí, řekl bych. Hrajou fakt nahlas, víc než Alaverdi, a překvapilo mě jak jsou pracovití. Například pravidelné zkoušky každý týden jsem taky dlouho nezažil. Je fakt, že to vysvětluje proč jim to naživo tak šlape. Akorát budu muset trochu poladit gear, vedle té válcující Čedokovy basy má ten můj aparát co dělat. 

Víkend jsme strávili s ILLE u nás na chalupě. Bez Almely, protože si pár dní předtím vylosoval COVID. Byly to moc příjemné dny s blízkýma lidma, se kterýma jsem se vlastně docela dlouho pořádně neviděl, s pozorováním ptáčků na zasněženém krmítku a se všelijakým fajn vařením. I nějakou hudbu jsme udělali. Ráno jsem přehazoval slámu na louce a podkládal ji kartónama, pak jsme s Hopem probořili led v rybníku a zahájili den ponorem do vody jako křen. 

Měli jsme zkoušku i s Alaverdi a udělali novou písničku. V neděli budeme mít zkoušku s Worm’s, takže od neděle do neděle budu mít čtyři zkoušky se čtyřma kapelama. To se mi taky nestalo asi od dvaceti let. 

I když pracovní agenda po pár pomalých prvních lednových dnech rychle bytní, nemám důvod chodit fyzicky do práce, a tak jsem doma. Je to pohodlné, ale není to asi dlouhodobě úplně zdravé pro tělo ani pro sociální dovednosti. Seřadil jsem semínka na jaro a dokoupil nějaká další. A takhle nám teď běží dny. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.