čtvrtek, 1. července 2021

Dlouho jsem si nic nepoznamenal, nějak mi to ani nepřišlo na mysl. 

Měli jsme další Slunovrat, tentokrát přednášel Honza Černý o exekucích, Zoška Bartovská o covidu na infekčním ve Střešovicích a Qwerty o houbách. Na poslední chvíli z toho vypadly Beatka Hlavenková a Petra Nesvačilová, tak máme aspoň zase něco na příště. 

Natáčeli jsme s ILLE klip na FAMU. Je to už bez nadsázky jiná generace – Vojta, který měl ten projekt na starost, se narodil v roce, kdy jsem já maturoval a dělal řidičák. Jsou fajn a jsou takoví nějak slušnější a možná i trochu klidnější než jsme bývali my. Už jsou to spíš západní děti, kdežto my jsme nějakou částí ještě pořád starý dobrý komunistický parchanti, kterým se nechce chodit v roušce, tak přemýšlejí jak se dostat přes vrátnici aby nás neviděli. Bylo fajn se s kapelou zase vidět – s Hopem jsme se tuším naposledy potkali v listopadu, což taky o něčem vypovídá. Na konci dne jsem byl úplně hotovej. Zavezl jsem Olgu domů a potkal se s rodinkou na dopravním hřišti na Letné. 

Měli jsme po dlouhé době zkoušku s Alaverdi, což bylo taky fajn. 

Jak bylo docela vlhké jaro, hezky rostou stromy a keře. Sad na jižní louce, který jsem zakládal už já, začíná vypadat opravdu trochu jako sad, nebo takový příslib sadu. Pojali jsme úmysl tam zkusit vytvořit cosi jako jedlý les, kde by mohly být taky keře, trvalky a letničky a vůbec všechno možné. Je otázka jestli se to tam na té jižní výhni může chytnout a taky na tenhle druh výsadby je to ovšem ohromná plocha. Plus, pokud to tam zasázíme a třeba ještě rozvlníme bagrem, už tam neprojede traktor se sekačkou a budu to muset nějak řešit sám. Ale bylo by to moc pěkné. 

Jistě se od posledního zápisu staly i další věci, ale ty už asi nechám rozpustit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.