neděle, 9. května 2021

Všechno bylo až do středy normální a pak mě složila nějaká blesková chřipka. Zatím nevím jaká, ale vzhledem k tomu, že po čtyřech dnech se cítím zase už téměř zpátky a že jsem neztratil čich, to je spíš obyčejná chřipka obecná. Zítra zajdu na PCR test, ale spíš jen pro sichr kvůli blízkým. Ale bylo to intenzivní a bolela mě u toho hlava, což se mi jinak nikdy nestává. 

Je zajímavé, jak horečka a ta související slabost a změněné vnímání dovedou člověka restartovat. Tři noci jsem se převaloval, koukal do stropu, potil se nebo se naopak klepal zimou. Bylo to nepříjemné, i proto, že hlavou mi k tomu šly různé věci, které jsem kdy udělal blbě, případně které jsem neudělal, nebo které dělám blbě nebo nedělám dodnes. Ostatní něco dělají, na něčem pracují a z tebe se všechna pracovní energie teď nějak vypařila. A co sis vlastně myslel že děláš tady s tímhle barákem u lesa? Není to ani k uživení jako sousedovic penzión, ani něco, co by k sobě vázalo další lidi a umění a energii jako Davídkova škola v Křižanech. Tihle dva kluci na rozdíl od tebe přemýšleli než do toho šlápli, kdežto ty ses tady zamanévroval do něčeho, kde jsi sice v přírodě jak sis přál, ale v podobě úplně jalový a neplodný, a teď budeš buď sedět a prďochovatět na vlastním dvorečku, nebo žít v pražské králíkárně, kde je ti to teď cizí a nevíš co tam se sebou. Že pandemie je právě příležitost změnit si trochu život, abys tam mohl nějak být víc a aby to nějak i fungovalo? Na co si to hraješ? Dyk po roce nemáš vůbec nic a stále naprosto závisíš na své vejplatě. V jiných oborech už o tobě skoro nikdo neví, nikdo od tebe nic nechce. Odejdi z práce a nemáte co jíst. A tak všelijak podobně. Ale vlastně to bylo dobré, měl jsem pocit, že po tomhle nezbytném sebedrásu se poprvé po delší době začínám zase na věci dívat konstruktivně. 

V sobotu ráno jsem se probral, ve studeně vlhkém tričku ale zdaleka ještě ne ve své kůži, ale rozhodně jaksi na druhé straně. Cítil jsem se odlehčenej, bylo mi veselo, začínal úplně nový den. Po dlouhý době mě bavilo hrát na kytaru. Teď už se cítím skoro úplně zdravej, ale ten dobrý pocit přetrvává. Od včerejška ke mně přichází i nějaké nápady a vhledy.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.