úterý, 23. října 2018

V pátek cestou do Krnova jsem se dozvěděl, že v neděli nebudu muset do Gaziantepu. Udělalo mi to v tu chvíli radost, i když vím, že to budeme muset nahradit a bude to stát o to víc práce. Koncerty byly fajn, v Krnově s decentním mejdanem a dlouhou línou sobotou, kdy jsme se váleli u Hopů a já chodil po Cvilínu, a ve Frýdku v klubu Stoun, kde jsem hrál před – je to možný? – sedmnácti lety. Hned po setu jsme se nakýblovali ještě zpocení do auta, abychom dorazili domů do Prahy v nějakou lidskou hodinu.
“Je to v háji, právě jsem skončil”, oznámil ze zadního sedadla Almela.
“Co se stalo?”, ptali jsme se s Olgou zepředu.
“Vypadaly mi vlasy vepředu”, vysvětlil chmurně Almela.
“Podívej se na mě”, snažil jsem se ho utěšit.
“Nojo, ale já se tím živím. Myslíš že mě tam Žbirka má proto že dobře hraju?”, nedal se uchlácholit.

Vůbec ten víkend byla spousta legrace.

Do postele jsem se dostal kolem čtvrté a probudil jsem se ze zvyku už v osm. Alelie s dětmi byla podle plánu u kamarádky a já bych býval měl jet na letiště, ale najednou jsem nemusel. A tak jsem byl sám doma a neměl vůbec nic na práci. To se mi nestalo dobře několik let a bylo to úžasné.

Taky jsem natočil parodii na komicky sebestředné a řemeslně dost špatné video Evžena Hofmanna, takto kytaristy kapely Kryštof. Normálně se strefování do jiných vyhýbám a ta automatická žlučovitost tuzemnských inťoušů proti všemu nad čím se cítí mít navrch je mi protivná, ale tady jsem se nakonec jsem se zamyslel co z toho na světě bude – a přišlo mi, že on udělal singl, který se některým asi líbí a některé rozesměje, a já k tomu přidám malý kousíček, který zase rozesměje pár dalších. Takže (pokud se on přenese přes to, že si z toho někdo dělá srandu) z toho nakonec na světě vzniknou samé pozitivní věci.

To mělo nakonec během jednoho dne přes tisíc shlédnutí a napsal mi i Evžen Hofmann, a dokonce slušně. Bylo to delší, ale vysvětloval jsem mu že nic ve zlým a že mě k tomu ponoukla ta sebestřednosti toho videa. On ji tam naopak nevidí a byl by rád, kdyby si lidi poslechli to album celé a “pochopili jeho význam”. Já takový pokus o den dřív učinil abych nebyl nefér a moc mi to nešlo.

Byla to pěkná případová studie, že si lidé navzájem leccos nevysvětlí, ale je fajn když se o tom baví slušně.

 

Konečně začalo pršet a vypadá to ode dneška jako docela důstojná druhé polovina října.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.