pondělí, 12. března 2018

Přehlídka ciderů byla fajn a zase jsem se něco nového naučil. Například, že i ti nejúspěšnější, u kterých by člověk řekl že už jsou za vodou (jako třeba Prager), to dřou na kost, jsou zadlužení až po uši a permanentně žijí ve strachu, že teď zrovna odešlo někde čerpadlo nebo spojka na ještěrce. Přesto, nikdo z nich toho nelituje a udělali by to znova. “Aby děti viděly, že se táta nebál”, byl postřeh právě Cyrila z Prageru. Nezbývá než doufat, že jeho tři děti to uvidí stejně. 

Taky jsem zakusil – což v plánu nebylo – že mě to s tím alkoholem teď vlastně moc nebaví a bez něj si připadám líp. I když si skutečně přijdu takhle rozostřenější.

V pátek jsme se potkali s Davídkem v Javánce nad čerstvě vylisovanýma deskama. Tyjo, tak jsme to skutečně dotáhli! A deska je to podle mě moc pěkná.

Pak byl krásný víkend, první jarní, a já jsem neprořezával stromy na chalupě, nýbrž oba celé dny strávil s ILLE ve zkušebně u Flattus, kde jsme se učili nový materiál. Ale šlo to vlastně vysloveně dobře. Po patnácti koncertech to bude ještě suprovější, ale už teď lze říct, že umíme důstojně zahrát všechny nové písničky. Baví mě si do toho zabudovat elementy, které tě donutí se zase něco naučit. A tak hraju poprvé v životě na foukací harmoniku, na kytaru jsem natáhnul barytonové struny (což má tedy i své problémy), vytáhnul jsem staré kombo Fender Pro Reverb a zapojil dva A/B boxy abych mohl používat pedalboard na elektriku i akustiku. V sobotu jsem přišel úplně hotovej, přečetl Žilvinasovi pohádku, ale už při tom se mi motal únavou jazyk a vytuhnul jsem kolem deváté. 

Přečetl jsem Všechny jejich lži od Tuvii Tenenboma (vlastně mi to přijde spíš slabé a na můj vkus trochu moc židocentrické) a taky strašidelný román Trhlina od Jozefa Kariky, od kterého jsem se nakonec nemohl odtrhnout a dočetl ho po necelých dvou dnech v neděli v pět ráno. Doufám, že se nebudu teď bát v lese.

Doma jsou všichni nastydlí. A jak to tak chodí, z následujícího týdne a půl budu večer doma dva dny.

Poslouchám Fall of Troy. Připomíná mi to At the Drive-In, mám rád tyhle zběsilý bordelářský kapely.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.